Ремонтират изцяло читалището в Горно Езерово

Ремонтират изцяло читалището в Горно Езерово  - E-Burgas.com

Цялостен ремонт ще бъде направен на читалището в бургаския квартал "Горно Езерово" - "Васил Левски 1937". Дейностите са по национална програма "Красива България" и са свързани с въвеждане на всички необходими мерки за енергийна ефективност.

"Всички тези дейности ще доведат до много по-добри условия, в които жителите на квартала да се събират, да контактуват и да прекарват полезно и приятно свободното си време", сподели кметът Димитър Николов.

Сградата е построена през далечната 1960 година и представлява масивна едноетажна постройка с частичен сутерен. След всички тези години на експлоатация тя е в лошо състояние. Мазилката е олющена, разкривайки на места тухления зид. Системното изливане на дъждовните води от покрива в основите на сградата довежда до слягане на терена под южния ъгъл и пропадането му. Подът в помещението на пенсионерския клуб, който е гредоред, също е компрометиран и слегнал в центъра.

Покривът е дървен, покрит с керемиди. През 2015 година е правен ремонт, при който е изградена нова мълниезащита и са монтирани нови улуци, а част от старата дървена дограма на сградата е подменена с нова.

Ремонтните дейности предвиждат изграждане на цялостна топлоизолация на фасадата на сградата, смяна на дограмата с PVC, укрепване пропадането на южния ъгъл на сградата, изграждане на тротоар около нея, разширяване и обзавеждане на санитарния възел, ремонт на пода на пенсионерския клуб, смяна на вратите от входното антре към зрителната зала, библиотеката и пенсионерския клуб с такива без прагове и изграждане на рампа към входа на читалището за осигуряване на достъп на хора в неравностойно положение.

Коментари

Още от последните новини