Рекорден брой записани участници за тазгодишния ултра крос триатлон „Лъвско сърце“

Рекорден брой записани участници за тазгодишния ултра крос триатлон „Лъвско сърце“ - E-Burgas.com

Атрактивното състезание се организира за шеста поредна година на плаж Перла в Приморско

Най-атрактивното и тежко предизвикателство в българския спортен календар – ултра крос триатлонът „Лъвско сърце“ ще се проведе на 4-ти септември, събота, на плаж Перла в Приморско. Поради изключително големия интерес към шестото поредно издание на състезанието и рекордния брой участници, организаторите добавиха още места и запълниха целия капацитет на базов лагер „Лъвско сърце“, който се намира на плаж Перла в Приморско.

Местата за участие в ултра крос триатлона „Лъвско сърце“, в индивидуалната категория „ултра“, бяха изчерпани още през ноември 2020 г. - почти веднага след отварянето на регистрацията. Към момента единствените останали места за включване в състезанието са за двойни и тройни участия в категория „щафета“. В тази категория, в отбор от трима, всеки атлет преодолява един от етапите, а в отбор от двама - единият атлет участва в две дисциплини по избор. Етапите следват последователност: плуване, колоездене и бягане.

„Лъвско сърце“ е единственото по рода си състезание, което съчетава традиционните за триатлон етапи, но в по-различна обстановка. С трасе от 140 км, което преминава през природните забележителности на Приморска Странджа и покрай 12 тракийски светилища, състезанието съчетава спорта на открито с мистичната култура и природа на региона. Целта му е да събуди свръхчовешкото във всеки участник – неговото „лъвско сърце“.

Размерите на състезанието и многобройните участници предполагат набирането и на по-голяма група от доброволци, без която реализацията на събитието би била невъзможна. Организаторите от „Лъвско сърце“ призовават всички приключенци с добра воля да се присъединят към екипа в дните от 3-ти до 5-и септември. Записванията за доброволци стават през уебсайта на състезаниетo.

Коментари

Още от последните новини