Реконструират с 6 млн. лева водоснабдителните системи на поморийските села Бата и Страцин

Реконструират с  6 млн. лева водоснабдителните системи на поморийските села Бата и Страцин - E-Burgas.com
Кметът на Община Поморие Иван Алексиев подписа договор с Държавен фонд „Земеделие” Снимка Пресцентър Община Поморие

Кметът на Община Поморие Иван Алексиев подписа договор с Държавен фонд „Земеделие”, по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г., за предоставяне на финансова помощ в размер на близо 6 млн. лева за реконструкция на водоснабдителните системи на селата Бата и Страцин. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Проектът „Реконструкция и рехабилитация на водоснабдителни системи и съоръжения в с. Бата и с. Страцин, Община Поморие“ включва реконструкция на водопроводната система в двете села, включително реконструкция и подновяване на напорни резервоари, помпена станция и удароубивателна шахта.

„Изключително съм доволен, че успяхме да защитим този проект, защото проблемът с водоснабдяването на тези поморийски села е дългогодишен. Като кмет на общината, не съм имал среща с хората там, без да се повдигне въпросът за остарялата и амортизирана водопроводна мрежа. С подписването на договора и реализирането на мащабния проект, над 2 400 жители, колкото са общо живеещите в двете села, ще се възползват от подобрените основни услуги за водоснабдяване.”, коментира Иван Алексиев след подписването на документацията.

Коментари

Още от последните новини