Рали звездата Пламен Камбуров се завърна в бургаски клуб, спечели планинско изкачване (СНИМКИ)

Рали звездата Пламен Камбуров се завърна в бургаски клуб, спечели планинско изкачване (СНИМКИ) - E-Burgas.com

Пилота на „Вромос“ - Пламен Камбуров (Skoda Fabia), който се завърна в бургаския клуб, спечели втория кръг от националния шампионат по планинско изкачване край Гоце Делчев. Камбуров беше най-бърз измежду 40 пилоти, като записа по-добре време и от европейския шампион Николай Златков (Audi S1). Във временното, генерално годишно класиране Пламен е втори с 35 точки и изостава само на точка от Златков. Любопитен факт е, че за първи път пилот на бургаски отбор печели подобен тип състезание.

Другия представител на Вромос - Петър Бакалов финишира 19-ти в генералното класиране, но първи в неговия клас (A 2000). Със спечелените точки от това състезание, той повежда във временното годишно класиране на неговия клас.

Третия представител на клуба Александър Кръстев, който сме свикнали да наблюдаваме в шампионата на затворен маршрут и писта финишира 22-ри в генералното класиране.

Със спечелените точки от доброто представяне на пилотите си, автомобилен спортен клуб „Вромос“ се нареди на трето място в отборното класиране на надпреварата в Гоце Делчев от общо 19 тима от цялата страна. Във временното годишно класиране на отборите в планинския шампионат след втория кръг бургазлий заемат второ място.

Галерия
Коментари

Още от последните новини