Протестът "Море От Бетон" се мести под прозорците на президента

Протестът

Протест под надслов "Море От Бетон" ще се проведе този четвъртък в София. Протестът се организира във фейсбук от представители на трите природозащитни инициативи Бетономирие, Да запазим Корал и SavePirin. 

"Излизаме в защита на Черноморието и против удара по конституционните ни права! Излизаме, за да спрем обезобразяването и бетонирането на последните метри българско крайбрежие! Излизаме в защита на безценната българска природа! Излизаме, за да не се срамуваме пред децата си, че сме допуснали разрухата да продължи, а свободата ни да бъде потъпкана!"  заканват се организаторите. 

Причина за недоволството са последните промени в Закона за Черноморското крайбрежие предвиждат солени глоби за разполагане на палатка или каравана извън обособените къмпинги, както и поредицата от незаконни строи, които изникнаха преди началото на летния сезон. 

Миналата седмица протестът срещу презастрояването блокира за половин час тази вечер Орлов мост. Сега протестиращите ще настояват за намесата на президента Румен Радев, за да не влязат в сила одобрените днес от НС промени в закона.

Коментари

Още от последните новини