Прокуратурата: Национални телевизии подали сигнала срещу Канал 0, щетите са за милиони

Прокуратурата: Национални телевизии подали сигнала срещу Канал 0, щетите са за милиони - E-Burgas.com

Като бъде установена точната сума на щетите е възможно да се пристъпи към по-тежко обвинение, разкри Йовита Григорова

Акцията срещу телевизия Канал 0 днес, е след сигнали на две национални телевизии и физически лица за пиратско излъчване на телевизионни програми, обект на авторски права, чрез мобилно приложение, без тяхно съгласие. Това съобщи официално апелативния прокурор от Бургас Йовита Григорова, като уточни, че сигналите са от края на 2018.

Последвали множество проверки от ГДБОП, като прокуратурата, още тогава, е образувала досъдебно производство за извършено престъпление против интелектуалната собственост.

„Предвид продължаване на тази дейност, е пристъпено към незабаваното и преустановяване и се извършени действия по престърсване и изземване на предмети в централен офис и абонатна станция, писмени документи и компютърни конфигурации. Тези действия са извършени под наблюдението на прокурор, както и на служуирели от „Киберсигурност“ към ГДБОП, Европол, НАП и КРС“, заяви Григорова на импровизиран брифинг през входа на Районна прокуратура – Бургас.

Тя допълни, че са налице доказателства за причинени значителни финансови щети в размер на няколко милиона лева. Точната сума ще бъде установена по време на конректните експертизи, като в зависимост от цифрите може да се пристъпи към по-тежка квалификация на престъплението и наказание между 1 и 6 години затвор.

Днешните действия на маскираните полицаи са извършване на оглед и изземване на доказателства, които ще имат значение по делото и тепърва ще се анализират.

 

Коментари

Още от последните новини