Проф. Рачев: Времето е перфектно за избори - гласувайте и после на разходка

Проф. Рачев: Времето е перфектно за избори - гласувайте и после на разходка - E-Burgas.com

Времето е перфектно за избори. Няма какво да правим на полетo, сега е време да се съсредоточим върху изборите. Гласувайте, после ще има време за разходка и почивка. Това заяви в предаването "Събуди се" по Нова телевизия климатологът проф. Георги Рачев.

"Гласуването е човешко право. Трябва да се гласува”, каза още той. И психологът Ани Владимирова заяви, че ще гласува.

"В изборите се промъква и икономическа жилка – кога хората са били най-добре. Избирателите гледат кой ги е карал да се чувства най-добре", допълни проф. Рачев.

"Още 90-те години се оформиха мненията на различните поколения. В момента в България има 4 много различни поколения. Най-възрастно поколение гледа към социалното и грижата. Хората на 40-50 години са насочени към кариерата. Хората между 30 и 40-годишна възраст са фокусирани към благоденствието и бързата кариера. Младото поколение над 20-годишна възраст търси креативност и посока в живота", разкри Владимирова.

"Част от младите не виждат генерална алтернатива. Те смятат, че техният глас не е съществен", коментира климатологът.

"Хората не се чувстват автори на живота си. Смятам, че ние българите можем да имаме национална кауза", допълни психологът.

"Гласът ни не струва едно или две кебапчета. Не струва и 200-300 лв. По-добре не гласувайте", завърши проф. Георги Рачев.

Коментари

Още от последните новини