Проф. Балтов: Първо мерки на регионално ниво, после на национално

Проф. Балтов: Първо мерки на регионално ниво, после на национално  - E-Burgas.com

Ако няма резултат от мерките за ограничаване на заразата на регионално ниво, ще се въведат нови ограничения на централно ниво за цялата страна, каза проф. Асен Балтов, директор на „Пирогов" в БТВ „Тази сутрин".

В момента в „Пирогов" все още не изнемогваме, имаме 319 пациенти, съобщи в Балтов. Според него увеличението на броя на заразените с коронавирус се дължи както на разхлабването на мерките, така и на британската мутация на COVID-19. За съжаление, колегите от Великобритания се оказаха прави, че протича по-тежко при хора на по-млада възраст. А активните хора са именно на възраст 20 и 50 години, които общуват активно, каза директорът на „Пирогов".

Проф. Балтов сподели, че вече се приемат 40-годишни пациенти, които се нуждаят от интубация от входа на болницата. Причина за това положение е и фактът, че те много късно търсят болнична помощ и се лекуват вкъщи. Според директора на "Пирогов" трябва да има задължителна карантина за хората, завръщащи се от почивка в Африка, тъй като симптомите на болестта се проявяват в рамките на седем дни.

Коментари