Проф. Балтов: Маските трябва да се носят и на улицата

Проф. Балтов: Маските трябва да се носят и на улицата - E-Burgas.com

Според директора на Пирогов бройката на регистрирани случаи у нас може да достигне 20 хиляди до края на септември

„За съжаление нивата на заразата у нас са доста сериозни. Днешните случаи са от около 6% от взетите PCR тестове. Това ще натовари и системата и допълнително ще затрудни работата ни”. Това заяви директорът на "Пирогов" - Проф. Асен Балтов в ефира на „Здравей, България”.

Той обясни, че причината за голямата бройка се дължи на разпускането на мерките и неносенето на лични предпазни средства като маските.

„Освен в градския транспорт и другите закрити места, не е лошо маските да се носят и по улиците, когато има повече хора. Носенето на маска е от изключително значение. Във Франция ги носят и когато се разхождат сами по улиците”, добави той.

„Случаите във Варна и Пловдив вече са повече, което говори, че там няма да имаме клъстерно, а дифузно разпространение на заразата. То би било много по-трудно за контрол от колегите от РЗИ”, каза Балтов.

325 са новите случаи на коронавирус у нас, 5 души са починали

Професорът не смята, че има тенденция да излезем от платото на заразата. Според него, бройката на регистрирани случаи у нас може да достигне 20 хиляди до края на септември.

Коментари

Още от последните новини