През уикенда: "Мини Шампионска лига" на ДФК "Звездичка"

През уикенда:

През идващите почивни дни в края на седмицата стартира новото издание на футболния турнир "Мини Шампионска лига", признат от специалистите за най-масовото детско състезание по футбол у нас. Организира го ДФК "Звездичка", със съдействието на Община Бургас.

В продължение на три съботи /12, 19 и 26 ноември/ ще текат квалификациите и финалите за училищните отбори. Те са общо 14 и се готвят усърдно по методиките на футболната фабрика за шампиони "Звездичка". Двубоите ще се проведат на едноименната футболна база в к-с "Славейков".

С голям интерес се очаква и състезанието между детските градини. В продължение на две поредни недели са квалификациите в груповата фаза. Силите са изравнени и изходът на всяка една среща е непредвидим. При малките и при големите, отборите са разпределени първоначално в четири групи. Пресявките за детските градини също ще са на спортен комплекс "Звездичка Арена". Финалът ще е част от спортната програма на Бургас за неговия празник Никулден. Той ще се играе на закрито в общинската спортна зала "Младост". Наградите са гарантирани, както всеки път. За турнира ще бъдат ангажирани съдии от бургаската колегия, а при физическа възможност в Бургас ще дойде почетният президент на "звездичките" Анатоли Нанков. Родителите също очакват с интерес състезанието, като някои дори правят приятелски облози помежду си. Предстартовата треска при наследниците им задължително включва режим като за голяма звезда - ранно лягане и ставане, хранителен режим и прецизно дозирани тренировки преди всяка среща.

Коментари

Още от последните новини