Премиерно за Бургас показват филма „Подарък за баба“, с режисьор Анна Горанова

Премиерно за Бургас показват филма „Подарък за баба“, с режисьор Анна Горанова - E-Burgas.com

Бургаската публика е първата, която ще види прожекцията "Подарък за баба". Режисьорът на филма Анна Горанова лично ще разкаже за интересните моменти от своята работа и заснемането на лентата. Премиерата е тази вечер в КЦ "Морско казино", зала "Петя Дубарова" от 19.00 часа. Почитателите на седмото изкуство ще видят още два филма, които са включени в бурагската селекция на Burgas film fest'2019. Това са "Часова разлика" на режисьора Любен Кюркчиев, който от години живее в Шанхай. Филмът "Обратната страна на медала" под режисурата на актьора Николай Урумов ще покаже как се е развил животът на бивша олимпийска шампионка по вдигане на тежести.

От 21.30 часа на "Охлюва" ще се излъчи испанският филм "Еленът".
Анна Горанова работи осем години в БНТ като монтажист и режисьор. През 2012 г. е номинирана от Българската филмова академия за Най-добър режисьор на документален филм за "Иван Радоев - поетът стреля в сърцето си". Редактор е на документалния филм "Шантав ден" и режисьор и монтажист на документалната поредица ЕТНО, която изучава различните общности, религии и традиции. През последните 8 години Анна работи в Минеаполис, САЩ. През април 2016 г. беше премиерата на "The Sand Box" , на който е associate producer на St. Paul International film festival, Mineapolis.

Международният филмов фестивал - Бургас се организира от "Eleven Twelve" в партньорство с Община Бургас, Национален фонд Култура, Италиански културен институт, Посолството на Република Португалия в България, Посолството на Унгария в България, Посолството на Република Гърция , Посолството на Грузия в България, Португалски културен институт "Камойш", Унгарски културен институт и др.

Следете информацията на официалния сайт на събитието: http://burgasfilmfest.com/ и в сайта на Община Бургас: https://www.burgas.bg/

 

Коментари