Предложение: Без автомобили в зелените площи на парк "Минерални бани"

Предложение: Без автомобили в зелените площи на парк

Съветници от НФСБ искат да бъдат монтирани антипаркиращи устройства на входа на парка

Достъпът за автомобили в парк "Минерални бани" може да бъде ограничен, ако от Общински съвет - Бургас одобрят докладната записка на съветниците от групата на НФСБ. 

Те предлагат на входа на парка да бъдат монтирани антипаркиращи устройства с цел ограничаване на достъпа на автомобили в зелените площи.

"Расте недоволството от страна на жителите на кварталите Ветрен и Банево относно масовото паркиране на леки автомобили на територията на парк "Минерални бани". Там има обособени  зони за спорт, отдих и барбекю, но хората са категорични, че мястото на колите не е в зелените площи.

През месец март Общинският кризисен щаб в Бургас взе решение да се постави  временна бариера с цел ограничаване на достъпа и струпването на хора по време на извънредното положение в страната заради разпространението на коронавирус. Местните жители на кварталите са категорични, че тази бариера трябва да е постоянно монтирана, за да се запази целостта на зелените площи и децата да имат достъп до един чист и добре уреден зелен парк. Смятаме, че поставеният проблем ще бъде разрешен с монтирането на антипаркиращи устройства." пишат от НФСБ в докладната записка.

Необходимите финансови средства трябва да бъдат заложени в бюджета на Община Бургас за 2021 година.

Темата за достъпа на автомобили до парк "Минерални бани" е актуална в Бургас през последните няколко години, през които паркът става все по-посещаван от бургазлии, които търсят място за отдих през почивните дни. Част от тях обаче предпочитат да паркират директно в зелените площи, в следствие на което паркът се превръща в един огромен паркинг. 

Припомняме, че през месец април стартира и подписка от граждани, които настояваха достъпът за автомобили в парка да бъде забранен.

Коментари

Още от последните новини