Предлагат по 50 лева ваучер за ваксинираните българи

Предлагат по 50 лева ваучер за ваксинираните българи - E-Burgas.com
Снимка: ВМА

"До този момент ваксинационната кампания е пълен провал" смята изп. директор на Национален борд по туризъм Поли Карастоянов

Ние сме в задъдена улица. Днес е 15 юни - шест месеца след като започнаха да пристигат редовно ваксините, ние сме на последно място в Европа по брой ваксинирани. Не повече от 10% от българските граждани са имунизирани, а имаме близо 2 млн. дози ваксини на склад, които ние сме платили с обществени средства. Затова ние предлагаме туризмът да се използва като инструмент за постигане на две важни цели  - здравната превенция, каквато е имунизацията. До този момент ваксинационната кампания е пълен провал. Затова ние предлагаме по-усмихнат начин за стимулиране на хората. Нека да предложим инструмент, през който вземането на това решение да става приятно. 

Това коментира в ефира на Нова тв Поли Карастоянова, изп. директор на Национален борд по туризъм за идеята на всеки ваксиниран срещу К19 да се дава ваучер за 50 лева, който може да се ползва за почивка или ресторант.

Освен това ваучерът ще активизира икономическото потребление. Това не са пари на ръка, които ще отидат някъде. Това е средство за насърчаване на потреблението, посочи тя.

Знаем, че няма заложени пари за тази идея, но може да се вземе заем, посочи Карастоянова.

 Не забравяйте, че ако вложи 1 лев в туризма, той ще се умножи по четири. Смятаме, че 50 лева е нормална сума, която ще послужи на един човек в един среден ресторант например, посочи тя.

В много страни по света хората се стимулират от държавата по различни начини за ваксиниране, допълни тя.  

Коментари

Още от последните новини