Повдигат обвинение на младежа, който открадна ТИР и го преобърна в Бургас

Повдигат обвинение на младежа, който открадна ТИР и го преобърна в Бургас - E-Burgas.com

Обвинение за причиняване на значителни материални щети ще бъде повдигнато на 18-годишния младеж, който късно снощи открадна ТИР и се преобърна след гонка с полицията в Бургас. Досега момчето е обитавало защитено жилище в града, а няколко пъти в миналото е бил арестуван за дребни кражби. 

Малко преди полунощ полицаи забелязали, че тежкотоварният автомобил криволичи по пътя. Опитали да го спрат за проверка, но шофьорът настъпил газта и тръгнал да бяга. След продължително полицейско преследване ТИР-ът е пресрещнат на кръговото кръстовище на бул. "Стефан Стамболов" и на завоя се е преобърнал.

Веднага след катастрофата шофьорът - 18-годишен младеж от Средец, е задържан. Установено е, че камионът бил откраднат. Нямал и шофьорска книжка.

Дал е изключително противоречиви обяснения на каква база всъщност е проникнал в купето на ТИР-а и защо е предприел тази изключително рискована гонка с полицейските служители, заяви Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.

Тежкотоварният автомобил бил натоварен с дървени материали за близо 40 000 лв. и е оставен на паркинга на предприятие за дървообработка в Бургас.

До рано сутринта продължи разчистването на кръговото кръстовище, което остана от части блокирано.

 

Коментари

Още от последните новини