Постоянен арест за Мартин, който подпали апартамент в Камено

Постоянен арест за Мартин, който подпали апартамент в Камено  - E-Burgas.com

Деянието е извършено по време на изпитателен срок по друга присъда от месец септември

Районен съд – Бургас реши да остави за постоянно в ареста Мартин Георгиев. Той е привлечен като обвиняем за палеж на апартамент в Камено на 27 октомври. 

Съдът прецени, че въз основа на събраните до момента доказателства по делото, може да се направи обосновано предположение, че Мартин Георгиев е извършил престъплението, за което е обвинен. Тойй привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление, по смисъла на закона, за което е предвиде затвор за срок от една до осем години.

Обвиняемият е с обременено съдебно минало, като настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на предходна присъда, влязло в сила споразумение на 16 септември тази година. Наложеното му наказание е било "Лишаване от свобода" за срок от 11 месеца, отложено за изпитателен срок от 3 години.

Посочените обстоятелства са индиция за изградени престъпни навици и характеризират обвиняемия като личност с висока степен на обществена опасност. Оставането му на свобода единствено би му дало възможност да продължи да осъществява престъпната си дейност. Едновременно с това самата тежест на обвинението може да го подтикне да се укрие, с цел осуетяване на евентуална наказателна репресия спрямо него", пише в мотивите си съдебната инстанция.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция.

Коментари

Още от последните новини