Посланикът на Афганистан: 10 млн. души ще напуснат страната

Посланикът на Афганистан: 10 млн. души ще напуснат страната - E-Burgas.com

10 милиона души ще търсят път извън Афганистан - тези неофициални данни говорят за ужаса в страната след като талибаните завзеха властта. Това стана ясно от думите на посланика на Афганистан в България - доктор Мохаммад Сайфи пред Нова телевизия.

Той обясни, че ситуацията е ужасна, не само по телевизията. Приятели му се обаждат и му разказват как вечер се вадят хора от домовете им и се водят в неизвестна посока. Те никога повече няма да се върнат, това е огромна жестокост.

"Повечето хора, които видяхме в кадри да тичат около самолета, не са неграмотни и да не знаят какво се случва. Напротив, те са младежи с образование, но предпочитат да паднат от 500 метра височина, отколкото да живеят при управлението на талибаните. Помните тяхното правителство от 1996 до 2001 г., помните с колко жестокост управляваха, беше истински хаос. Колко много млади хора избягаха, телевизията и радиото бяха забранени, жените трябваше да си стоят вкъщи, момичетата над 15 години бяха задължавани да се омъжват и за когото им изберат, за него се омъжват", каза още посланикът.

Коментари

Още от последните новини