Ползваме електронните услуги в туризма с лицето си

Ползваме електронните услуги в туризма с лицето си - E-Burgas.com

С лицето си ще може да доказваме самоличността си, за да използваме всички електронни услуги, предлагани от туристическото министерство. Гражданите ще могат да използват лицевото разпознаване вместо електронен подпис. Обикновено подобни услуги се ползват от бизнеса, като една от тях е регистрацията на хотел или къща за гости.

Това съобщи туристическият министър Николина Ангелкова по време на брифинг за журналисти след среща с бранша, на която беше обобщен изминалият летен сезон. Повече информация за услугата ще бъде представена до края на седмицата на специално събитие, уточни министърът.

Подадените сигнали до ведомството, управлявано от Ангелкова, тази година са 250. Броят им е двойно по-нисък в сравнение с миналата година. По-голямата част от тях са свързани с липсата на спасители, както и на медицински и спасителни съоръжения. Друга част са свързани с неспазване на размера, разрешени от Ангелкова, търговски площи.

Представители на туристическия бизнес предлагат средствата за национална туристическа реклама за 2019 г. да бъдат около 32 млн. лева спрямо сегашните 14 млн. лева с промяна на начина на формиране на бюджета за такава дейност. От Националния борд по туризъм уточняват, че това се равнява на 0,5 на сто от приходите в сектора, които за 2017 г. по официалната статистика са 6,9 млрд. лв. Според председателя на борда Полина Карастоянова през следващата година е възможно този дял постепенно да нарасне до 1%. Предложението е базирано на геополитическия анализ на деловите среди на конкурентни за България дестинации, като е отчетено и устойчивото развитие на българския туризъм.

Коментари