Полицията в Царево и Лозенец става еко с два чисто нови електромобила

Полицията в Царево и Лозенец става еко с два чисто нови електромобила - E-Burgas.com

Два електромобила, предоставени от Община Царево за нуждите на крайморското районно управление, заработиха от днес в Царево и Лозенец. Пилотният проект е част от стратегията за развитие на екопрактики на територията на Община Царево, в която е предвидено и монтиране на електромобилни станции във всяко от съставните населени места.

Първата от електромобилните станции ще бъде ситуирана пред Районно управление – Царево и чрез нея двете нови придобивки ще бъдат зареждани. Електромобилите BMW i3 бяха предадени днес от кмета на Община Царево - инж. Георги Лапчев на ръководството на Районно управление - Царево в лицето на  гл. инспектор Красимир Киров, в присъствието на Директора на ОДМВР – Бургас ст. комисар Калоян Калоянов. 

Новите придобивки са компактни, не отделят вредни емисии и са изключително удобни за малките населени места. Батериите им имат мощно ускорение и възможност за бързо зареждане. Важно уточнение е, че двата автомобила не са хибриди, а изцяло електромобили, което превръща Община Царево в иновативен по отношение на екотехнологиите модел за подражание.

 

Коментари

Още от последните новини