Полицията натръшка африкански викачи в Слънчев бряг, пласирали наркотици от тайник на плажа (снимки)

Полицията натръшка африкански викачи в Слънчев бряг, пласирали наркотици от тайник на плажа (снимки) - E-Burgas.com

Петимата задържани били част от сложна схема за продажба на дрога в курорта

Престъпна схема за пласиране на наркотици в Слънчев бряг с участието на т.нар. „викачи по заведенията” бе неутрализирана в резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и служители от Районно управление – Несебър.

При проведената специализирана полицейска операция в района до бийч бар „Викинг” за съпричастност към престъпления, свързани с търговия с наркотични вещества, са задържани петима мъже на възраст между 21 и 45 години от Нигерия, Руанда и Гана, постоянно пребиваващи в България. Спрямо един от тях е повдигнато обвинение, като предстои гледане на постоянната му мярка за задържане. 

Намерени и иззети са : 16 найлонови пликчета с бяло прахообразно вещество / кокаин/, около 40 гр. суха зелена тревна маса, реагираща на марихуана и 35 таблетки, реагиращи на екстази, вещо укрити в тайник на плажа. 

Схемата е следвала следни стъпки – първият „викач” уговарял клиента, като го е предавал на втори човек, а той на трети, водещ го тайника. Междувременно други двама са играли ролята на „съгледвачи”, осигуряващи спокойствие по време на сделките.

До ареста се достигнало в резултат на търпеливо наблюдение и документиране на осъществяваната престъпна дейност от страна на полицейските служители.
Материалите по случая са докладвани в Окръжна Прокуратура – Бургас. Работа по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на  отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Бургас и служители на сектор „Криминална полиция” при Районно управление - Несебър.
 

Галерия
Коментари

Още от последните новини