Подводен музей край Бургас обещава уникално преживяване за туристи и местни жители

Снимката е илюстративна

 

Бургас се готви да посрещне първия подводен музей в Черно море – новаторски проект, който ще привлече както туристи, така и любопитни местни жители.

Музеят ще бъде разположен в близост до остров Света Анастасия и ще включва потънали кораби, древни артефакти и специално създадени скулптури, които могат да бъдат разглеждани чрез гмуркане или от стъклени платформи на повърхността. Проектът е създаден с цел да популяризира подводното културно наследство на региона и да привлече внимание към екологичната значимост на Черно море.

Според организаторите, посетителите ще могат да се насладят на едно уникално изживяване, докато се гмуркат сред останки от древни кораби и морски създания. Музеят ще предлага и образователни програми за деца и възрастни, посветени на морската биология, археология и история.

Проектът е част от усилията на община Бургас да превърне града и региона в атрактивна туристическа дестинация. Същевременно, това е и възможност за местните жители да открият богатството на своя морски регион по нов и вълнуващ начин. Очаква се новината за откриването на музея да привлече значителен интерес както на национално, така и на международно ниво.