Почина легендата на българския рок Кирил Маричков след трагичен инцидент на сцена

Почина легендата на българския рок Кирил Маричков след трагичен инцидент на сцена - E-Burgas.com

 

Тази вечер България загуби една от своите най-големи рок легенди. На 80-годишна възраст Кирил Маричков, фронтмен на култовата група „Щурците“ и основна фигура в супергрупата „Фондацията“, почина след трагичен инцидент по време на концерт във врачанското село Селановци.

 

Маричков е участвал в концерт по случай традиционния събор в селото, където е бил на сцената с „Фондацията“ — група, създадена от някои от най-известните български рок музиканти. По време на едно от изпълненията, музикантът внезапно паднал от сцената и ударил тежко главата си. Събитието шокира публиката и предизвика незабавна реакция от организаторите.

 

Медицински екип е бил повикан на мястото, а линейка е транспортирала Маричков към болницата в Оряхово. За съжаление, по пътя музикантът е починал, което е било потвърдено от лекарите. По думите на очевидци, трагедията се разиграла пред очите на стотици фенове, които присъствали на събитието.

 

Концертът незабавно е бил прекратен, а районът около сцената е бил блокиран от полицията. Органите на реда са започнали разследване на обстоятелствата около инцидента, макар че според първоначалната информация няма съмнения за умишлено действие.

 

Кирил Маричков бе не просто икона на българската музика, но и символ на бунта, свободата и творческото вдъхновение. Неговото име е неразривно свързано с „Щурците“, една от най-емблематичните български рок групи, с която той завинаги остави своя отпечатък върху историята на българската култура.

 

Тази неочаквана загуба ще бъде усещана дълбоко не само от музикалната общност, но и от всички българи, за които песните му остават вечни.

Коментари

Още от последните новини