Плувецът Цанко Цанков е „Бург на годината“ 2019

Плувецът Цанко Цанков е „Бург на годината“ 2019 - E-Burgas.com

Плувецът Цанко Цанков е тазгодишният носител на приза "Бург на годината". Той е първият човек, преплувал Бургаския залив, преодолявайки разстоянието от около 45 километра за близо 14 часа.

"За мен е огромна чест да получа тази награда. Горд съм, че моят спорт - плуването, намери място в тази класация. Благодаря на Община Бургас и кмета Димитър Николов за подкрепата, която дават на плувните спортове", каза носителят на приза Цанко Цанков.

Сред номинираните за бриза "Бург на годината" бяха доц. д-р Теодор Седларски - за модернизирането на образователния модел в Бургас, композиторът Стефан Диомов - за цялостния му принос към Бургас, магът Йордан Янев - Зайн - за личната му кауза "Остани в България", Симеон Димитров - за създадената от него специалност "Актьорско майсторство" в Бургас и за неговите постановки.

Призът "Завърнали се младежи" спечели отборът на Професионалната гимназия по механотехника и електроника за проекта си на футуристичния "баткомобил". Останалите номинирани в тази категория са: Нургюл Салимова за многобройните ѝ успехи по шахмат и през 2019 г, Анамария Коева - за поддържане имиджа на Бургас като люлка на таланти и поетичното майсторство и отличията ѝ в областта на изкуството.

Коментари

Още от последните новини