Пиян айтозлия опита да прегази полицай

Пиян айтозлия опита да прегази полицай - E-Burgas.com
Архив kanal3.bg

28-годишен айтозлия загази здраво, след като снощи се качи пиян зад волана, предизвика катастрофа, а след това и опита да прегази полицай. Това съобщават от МВР-Бургас, като случката се е разиграла късно снощи.

След сигнала за ПТП и напускане на местопроизшествието, полицаи посетили дома на мъжа в кв. Долно Езерово. Те не открили водача, който по първоначални данни бил в нетрезво състояние.

Малко по-късно на кръстовището на улиците Босна и Залесителна служителите забелязали автомобила, но водачът му не се съобразил с подадения сигнал със СТОП-палка, а рязко ускорявайки, продължил да се движи, като направил опит да блъсне спиращия го полицай. Служителят на реда успял да избегне фаталния сблъсък, като заедно с колегите си последвал лекия автомобил с включени светлинна и звукова сигнализации.

След кратко преследване той спрял колата и побягнал между блокове 136 и 232 в посока базата на ВИК. Задържан е въпреки агресивното си поведение и неизпълнение разпорежданията на полицейските органи за срок до 24 часа, като за целта е използвана физическа сила и белезници. По случая е образувано досъдебно производство.

Коментари

Още от последните новини