Павлин Димитров: Морският транспорт ще оживи Бургаския залив

Павлин Димитров: Морският транспорт ще оживи Бургаския залив  - E-Burgas.com

Морският транспорт ще оживи още повече Бургаския залив. Това заяви управителят на остров "Света Анастасия" пред радио "Фокус" по повод идеята за морски таксита в залива.

Припомняме, че община Бургас поиска от Министерството на транспорта улеснение в прецедурите за получаване на сертификат, който да разреши на общински и частни плавателни съдове да превозват пътници между пристанища. По този начин Бургас ще бъде свързан с Крайморие, Сарафово, Ченгене скеле и остров "Света Анастасия" по вода. Новите морски таксита, ще бъдат използвани не само с цел разходка, но и цел транспорт. По този начин ще се избегне летния автомобилен трафик, а самото преживяване ще бъде много бързо и приятно за пътниците. 

"Този транспорт ще бъде нещо чудесно както за бургазлии, така и за гостите на града, за удължаване на сезона с морските разходки" заяви Павлин Димитров. 

Предстои община Бургас да закупи ново корабче, което ще бъде пуснато на вода през следващото лято. То ще бъде по-малко, но два пъти по-бързо от катамарана "Анастасия". Корабчето ще превозва пътници до Крайморие, Сарафово, Ченгене скеле и остров "Света Анастасия", но няма да е единственият плавателен съд по маршрута. Очаква се по него да плават и частни превозвачи, след като проблемът с лиценза бъде уреден. В последствие могат да се изпълнят курсове и до съседните морски общини от Бургаския залив - Несебър, Поморие и Созопол. 

Коментари

Още от последните новини