Отново обсъждат превоза на пътници в парламента

Отново обсъждат превоза на пътници в парламента - E-Burgas.com

В края на миналия месец парламентът преквалифицира от извършването на превоз на пътници без необходимото разрешение, регистрация или лиценз от административно нарушение в престъпление, гласувайки специален състав в Наказателния кодекс.
 
„Който извърши обществен превоз на пътници без разрешение, регистрация или лиценз, които се изискват по нормативен акт или акт на Европейският съюз, се наказва с лишаване от свобода от две до пет години, като моторното превозно средство, послужило за извършване на деянието, се отнема в полза на държавата, независимо чия собственост е, гласи един от одобрените текстове, направени чрез промени в преходните и заключителни разпоредби на съвсем друг закон - този за търговското корабоплаване.
 
Несъгласен с промените обаче, президентът Румен Радев наложи вето и ги върна за ново разглеждане в пленарна зала. Според държавния с промените едно и също деяние се определя и като престъпление, и като административно нарушение, като се дублират отговорности с различна тежест, без да има яснота кой ще е приложимият ред.

Коментари

Още от последните новини