Открили позлатен телефон с лика на Путин при ареста на Брендо в Украйна

Открили позлатен телефон с лика на Путин при ареста на Брендо в Украйна  - E-Burgas.com

Арестуваният в Украйна Евелин Банев-Брендо има присъди в Италия, България и Румъния - сега интересното е къде ще бъде екстрадиран и какви са условията за това. Вчера от прокурутарата заявиха, че са започнали действия по процедурата по екстрадиция. На този фон украински медии публикуваха нови разкрития около ареста на кокаиновия крал в Киев. Появиха се снимки с телефон бижу с лика на Путин.

Снимка на бутиковото бижу, открито при ареста на Брендо в Киев, беше разпространена от украинските медии. Позлатеният телефон е с гравиран лик на руския президент Владимир Путин и герба на Русия. Телефонът е пуснат в продажба преди 4 години на цена от над 3000 долара. Не е ясно обаче дали телефонът е ползван от Брендо, тъй като той е познат в криминалния свят със своята предпазливост. Сред арестуваните в Киев има и още двама души - молдовец и украинец.

"Изключително комбинативен ум. Това, което е характерно за него, е изключителната му предпазливост. За това съм изненадан, че беше заловен по този начин. До степен на параноичност. Той сменя автомобили, таксита, спира на неочаквани места, прехвърля се на други автомобили", заяви Йово Николов, журналист от вестник "Капитал".

Според експерти арестът в Киев може да е бил свързан със създаването на нов пазар и нова ниша, различна от трафика на кокаин.

"Украйна дава големи възможности в това отношение. Може би е имало някакво преструктуриране, помощ към тях, ако това е била една допълнителна стъпка", коментира Тихомир Безлов.

Следите на Ивелин Банев се губят още през 2018 г., когато изчезва от България, въпреки наложената му забрана по дело, продължило 12 години.

Последната публична поява на Брендо е от март 2017 г. в сградата на Съдебната палата в София. Тогава соченият за кокаинов крал беше уловен от обективите на камерите, след като Апелативният съд му постанови присъди от шест години затвор за пране на пари от наркотрафик.

Свързани статии
Брендо с присъди в Италия, Румъния и България, не е ясно къде ще бъде екстрадиран
Тагове
Брендо
Коментари

Още от последните новини