От къде произлизат електронните цигари.

От къде произлизат електронните цигари.  - E-Burgas.com

Електронните цигари промениха света за пушачите. Екологични за околната среда, щадящи за пушачите и техните близки, те дават прекрасната възможност да се пуши на закрито, без да се напуска офиса, дома или заведението, тъй като във въздуха не оставя миризма на тютюнев дим.

Цигарите с електронен принцип, е преносимо електрическо устройство, захранвано с батерия, за пушене на никотин чрез изпаряване на течността.. То е съвременната алтернатива на класическите тютюневи изделия

Е-цигарата възниква като идея на Хърбърт А. Гилбърт, който през 1963 г я въвежда като патентовано устройство, описано като „цигара без тютюн и дим“,“. Продуктът не успява да се наложи и изчезва от публичния регистър след 1967-а. В началото на 21-ви век, Хон Лик, китайски фармацевт, изобретява модерното поколение електрически цигари със зареждащи се пълнители, където пиезоелектрически елемент, излъчващ ултразвук, изпарява под налягане никотиновата течност.

В Европа електронните цигари са въведени през 2005 година, под името „Electro Fag“ („Електро-фас“) включващо вече пълнител за течности („cartomizer“). По форма приличат на тютюневите с по-изчистен и модерен дизайн.

При дърпане, електронната цигара нагрява никотиновата вейп течност в пълнителя чрез презареждаема батерия, и я превръща в пара, предоставяща равномерно количество никотин, подобно на обикновената цигара. Пълнителят се пълни лесно и самостоятелно с вейп течности.

Никотиновите течности съдържат няколко основни съставки пропилен гликол (PG) растителен глицерин (VG), а никотинът и овкусителите представляват около 8% до 10% от общия състав. Според съдържанието на никотин във вейп течностите за електронни цигари се определят като: никотинови и безникотинови. Никотина е фармацевтичен клас, който се извлича от тютюневите растения, но без допълнителна добавка на тютюн, отделяне на пушек или сажди при запалване. Останалите съставки са вещества широко използвани в хранително-вкусовата промишленост.

В търговската мрежа, най-често се срещат под формата на шишенца или в предварително напълнени пълнители. Потребителят може да избере сред множество вкусове: алое вера, ябълка, банан, боровинка, малина, ванилия, шоколад и др..

Тютюнопушенето вреди сериозна на вас и вашето здраве !

Коментари