От БСП-Бургас категорични: Забрана на бурките трябва да има, но не на местно, а изцяло на национално ниво

От БСП-Бургас категорични: Забрана на бурките трябва да има, но не на местно, а изцяло на национално ниво - E-Burgas.com

Съветниците от групата на БСП, няма да подкрепят входираната от Георги Дракалиев докладна записка, на утрешното заседание на местния парламент.

Повод за предстоящото гласуване на докладната, входирана от председателят на ВМРО, Георги Дракалиев е във връзка въвеждане на забрана за носенето на бурки на публични места на територията на община Бургас.

"Ние представителите на БСП, смятаме, че трябва да има рестрикция за подобно облекло, тъй като не е традиционно за българските мюсюлмани, но подобна забрана е абсурдно да бъде въведена само на местно ниво", това заяви председателят на бургаската структура на социалистите Николай Тишев.

"Трябва да бъде въведена промяна на законодателството на национално ниво, а не само в отделните области да се приема подобна забрана свързана с глоба, която след като се заплати, дадения човек ще продължи да носи бурката".

"Забраната на местно ниво не може да бъде разглеждана като закон, който да се спазва изцяло, освен ако това не се приеме като национален проблем и да се вземе, като национална инициатива, който да се приеме със закон в Народното събрание", като още той.

Коментари

Още от последните новини