Осветяват зоната за кучета в „Меден рудник”

Осветяват зоната за кучета в „Меден рудник” - E-Burgas.com

Собствениците на кучета в „Меден рудник” ще могат да разхождат любимците си и вечер в специалното заграждение, защото то ще бъде осветено от Община Бургас. Това става ясно от отговор до съветниците Калояна Живкова и Пеньо Мечков. Преди седмици те припомниха, че общината обособи заградена зона за кучета в най-големия комплекс, в близост до районното кметство. Това улесни собствениците на домашни любимци и подобри хигиената на района.

Стопани на кучета от комплекса, обаче, подадоха сигнал, че пространството постоянно е подложено на вандалски актове през тъмната част на денонощието. Заради това към момента голяма част от жителите на „Меден рудник” не използват заграждението, а разхождат кучетата в междублоковите пространства, където играят деца. Разбираемо ситуацията води до конфликтни ситуации с родители.

В отговора на Община Бургас е записано, че за осветяване на пространството е необходимо монтиране на допълнителни осветителни тела на съществуващите стълбове, от уличното осветление, на намиращата се наблизо спортна площадка.

Вече е възложено осветяване, което ще е реализирано до края на месец януари 2019 година.

                                                           

Коментари

Още от последните новини