Още задържани при акция "Бяло"

Още задържани при акция

Продължава акция „Бяло” в страната срещу разпространението на дрога. Във Варна са задържани трима мъже - на 45, 21 и 19 години, както и една жена на 20 години.

Спецоперацията се провежда в цялата страна и е по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев. При претърсване на един от адресите са били иззети марихуана, метаафетамини, 4 пистолета, боеприпаси и пари. 

Край Пловдив е открито голямо хале, пригодено за отглеждане на марихуана. Помещението е било оборудвано със скъпа климатична инсталация, чиято стойност възлиза на няколко десетки хиляди лева. Два пистолета и марихуана са открити при претърсвания в дома на лице, занимаващо се с наркоразпространение в Несебър. В Бургас са намерени голямо количество екстази и марихуана. Арести са извършени и в Дупница, където са открити насаждения с марихуана. 

В Добрич от частен дом за иззети амфетамини, марихуана и над 30 хиляди евро. Собственикът, 59-годишен мъж, е в ареста. Общо 13 души са задържани до момента. Образувани са 8 досъдебни производства, 5 от които бързи.

Коментари

Още от последните новини