Още един пациент издъхнал в новото ковид отделение в Пловдив докато го размотавали между болници

Още един пациент издъхнал в новото ковид отделение в Пловдив докато го размотавали между болници - E-Burgas.com

Роднина на още един починал пациент в пловдивската болница "Свети Георги" - Диана Финч, която от години работи като медицинска сестра във Великобритания, разказа чрез видеовръзка по bTV, че баща й преди два дни е загубил живота си след прехвърляне между здравни заведения.

Прокуратурата и здравните власти проверяват и скандалния случай с двамата починали пациенти, оставени на стълбите на същата болница.

Диана пък обясни, че е баща й е бил прехвърлян между болници, като е посетил и частна и че дълго не е бил хоспитализиран, защото не е имал PCR тест.

Двамата ми родители се почувстваха зле преди повече от седмица, имат грипоподобни симптоми, започват да се лекуват с медикаменти, без антибиотици. С лекар се свързват, той отказва да ги прегледа, защото нямат направен тест за коронавирус, разказва жената.

Баща й е бил в много тежко състояние, не можел и да диша. Приет е все пак в Инфекциозно отделение, след като е прегледна набързо в частна болница, поставен е и на кислородна терапия.

След дълго чакане по коридорите е приет, два три дни е там с лечение с кислород, майка ми си прави на другия ден тест, който е положителен, споделя Диана.

Лекува се вкъщи майка ми, аз се опитвам да се свържа с болницата, да разговарям с лекар, телефонът е затварян, продължително звънях, никой не вдигаше. С баща си се чух няколко пъти, дишането му беше лошо, на кислород, опитвал се да повика от стаята много пъти лекар, сестра, санитар да му обърнат внимание. Успях в крайна сметка да се свържа с колега, обясни ми, че има пневмония, рентген нямало в сграда, но се слуша със стетоскоп. На следващия ден беше преместен в „Свети Георги" в Пловдив, никой не обясни защо го местят, баща ми, не смятам, че трябваше да е местен, казва още жената, загубила роднина.

Тя сподели и че в Лондон не може да се случи такова нещо, да се връща пациент в тежко състояние или да се кара да с прави тест някъде другаде. Всичко се случва в болницата, а тестовете са безплатни, обясни медицинската сестра.

Освен всичко останало жената разбира, че и част от вещите на баща й липсват, след като е връчен смъртния акт. От портфейла му липсват 100 лв. и банкова карта.

Междувременно стана ясно, че областният управител на Пловдив Дани Каназирева е назначила проверка на случа с починалия пациент.

Свързани статии
Две трети от българите не одобряват мерките срещу ковид Огнище на ковид в дом за стари хора в Ямбол Онколози започнаха да лекуват пациенти с COVID-19 в Бургас Лекуват първи случаи на заразени с грип и ковид едновременно Без санкции и наказания за върната COVID пациентка в Бургас Руската ваксина с 92% ефективност срещу COVID-19 Лекар и пациент от Бургас станаха герои в национална кампания за Сърдечната недостатъчност (Видео) Томислав Дончев: Движим се по ръба на бръснача - пазим здравето на хората без да съсипваме икономиката Здрави хора се редят на опашките пред COVID фургоните, идеята е само хора със симптоми Отново проверяват случай на отказана помощ - този път на дете със среднощен задух
Тагове
пациент починал ковид
Коментари

Още от последните новини