Още един пациент издъхнал в новото ковид отделение в Пловдив докато го размотавали между болници

Още един пациент издъхнал в новото ковид отделение в Пловдив докато го размотавали между болници - E-Burgas.com

Роднина на още един починал пациент в пловдивската болница "Свети Георги" - Диана Финч, която от години работи като медицинска сестра във Великобритания, разказа чрез видеовръзка по bTV, че баща й преди два дни е загубил живота си след прехвърляне между здравни заведения.

Прокуратурата и здравните власти проверяват и скандалния случай с двамата починали пациенти, оставени на стълбите на същата болница.

Диана пък обясни, че е баща й е бил прехвърлян между болници, като е посетил и частна и че дълго не е бил хоспитализиран, защото не е имал PCR тест.

Двамата ми родители се почувстваха зле преди повече от седмица, имат грипоподобни симптоми, започват да се лекуват с медикаменти, без антибиотици. С лекар се свързват, той отказва да ги прегледа, защото нямат направен тест за коронавирус, разказва жената.

Баща й е бил в много тежко състояние, не можел и да диша. Приет е все пак в Инфекциозно отделение, след като е прегледна набързо в частна болница, поставен е и на кислородна терапия.

След дълго чакане по коридорите е приет, два три дни е там с лечение с кислород, майка ми си прави на другия ден тест, който е положителен, споделя Диана.

Лекува се вкъщи майка ми, аз се опитвам да се свържа с болницата, да разговарям с лекар, телефонът е затварян, продължително звънях, никой не вдигаше. С баща си се чух няколко пъти, дишането му беше лошо, на кислород, опитвал се да повика от стаята много пъти лекар, сестра, санитар да му обърнат внимание. Успях в крайна сметка да се свържа с колега, обясни ми, че има пневмония, рентген нямало в сграда, но се слуша със стетоскоп. На следващия ден беше преместен в „Свети Георги" в Пловдив, никой не обясни защо го местят, баща ми, не смятам, че трябваше да е местен, казва още жената, загубила роднина.

Тя сподели и че в Лондон не може да се случи такова нещо, да се връща пациент в тежко състояние или да се кара да с прави тест някъде другаде. Всичко се случва в болницата, а тестовете са безплатни, обясни медицинската сестра.

Освен всичко останало жената разбира, че и част от вещите на баща й липсват, след като е връчен смъртния акт. От портфейла му липсват 100 лв. и банкова карта.

Междувременно стана ясно, че областният управител на Пловдив Дани Каназирева е назначила проверка на случа с починалия пациент.

Свързани статии
1 123 са новите случаи на ковид у нас От 1 юни ще се издават само електронни рецепти Спад на новозаразените в последния почивен ден за Великден: 367 общо, 34 в Бургас Бойко Борисов: С чест можем да кажем, че сме приключили и тертата вълна 631 са новите случаи на ковид за 4 май 314 души борят коронавируса в бургаските болници Коронавирусът погуби нови седем души в Бургас 1850 са новозаразените с ковид 16 вида бързи тестове ще се признават у нас Кантарджиев: През есента ковид ще има само в отделни места или семейства
Тагове
пациент починал ковид
Коментари

Още от последните новини