Още 2-3 седмици претърсват българските плажове за наркотици

 Още 2-3 седмици претърсват българските плажове за наркотици  - E-Burgas.com

Операцията продължава. През нощта от 6 до 12 човека на смяна са проверявали. Изкарахме ги с лодка. С нея от вчера са открити общо три спасителни жилетки, но това не е гаранция, че има други чували с наркотика". Това каза за „Здравей България" главен инспектор Галин Петков, началник на граничното полицейско управление в Каварна по случая с откритото рекордно количество от 170 кг кокаин във водите на Черно море в сряда.

„Много е възможно това да са количества от Румъния спрямо теченията и вятъра. В рамките на месец ще са готови експертизите, които ще докажат дали това е същият кокаин, открит в северната ни съсъдка", допълни инспекторът. И подчерта, че проверките в района на Шабла ще продължат още 2-3 седмици.

Същото каза и апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Според него пакетите са много подобни на външен вид с румънските, но пълното съвпадение ще се установи след химическа експертиза.

Той предупреди хората в никакъв случай да не се опитват да употребавят веществото.

„Има данни, че намереният кокаин е 90% чисто вещество - той никога не се употребява в този вид. Смесва се с други вещества в съотношение 1 към 3. Употребата му може да доведе до много тежко натравяне", уточни Чавдаров. И допълни, че ще бъде извършен анализ дали предишна пратка от същата партида не е продавана в Бъглария.

Коментари

Още от последните новини