Осъдиха бургазлия, купувал гласове по 120 лв. в Долно Езерово

Осъдиха бургазлия, купувал гласове по 120 лв. в Долно Езерово - E-Burgas.com

Станислав Петров раздал над 1000 лв. на изборите през 2015 година

Наказание в размер на 11 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено за изпитателен срок от 3 години бе наложено на Станислав Петров от Бургас.

Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си и се е споразумял с Прокуратурата за това, че от началото на месец октомври в кв. „Долно Езерово“, в магазин за хранителни стоки, разположен се на ул. Химик“ е купувал гласове за изборите.  

Станислав успял да подкупи 24 души за изборите за Общински съветници в Бургас в полза на определен кандидат.

В горепосочените 24 случая с били предлагани пари на хора да гласуват за определен кандидат или са опрощавани кредити на клиенти към хранителния магазин, като дълговете са били поемани от Станислав Петров Минималната сума давана на един човек е 40 лв., а максималната 120лв. ( като човекът получил сумата  е трябвало да предаде по 40 лв. и на други двама души). Общо дадените от Петров пари са  в размер на 1084 лв.

На Петровв в наложена и „глоба“ в размер на 9000лв. Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Бургас, е окончателно и има стойността на влязла в законова сила осъдителна присъда.  
 

Коментари

Още от последните новини