Организират курс по херпетология за децата в Бургас, ето как ще опознават змиите

Организират курс по херпетология за децата в Бургас, ето как ще опознават змиите - E-Burgas.com

Вижте тайнствените и непознати влечуги и опознайте отблизо светът им, обвит с митове и предразсъдъци от 29 септември до 30 ноември в Експо център "Флора Бургас". Новата терариумна експозиция ще бъде отворена за посетители - смелчаци и любители на екзотичните животни, всеки ден от 10:00 до 19:00 часа.

За първи път част от изложбата на влечуги ще бъде и курсът "Забавна херпетология". В началото на новата учебна година интересният и полезен курс ще бъде насочен към деца от предучилищна и училищна възраст, а целта му е да запознае най-малките с произхода и спецификата на змиите. Малчуганите и родителите им ще бъдат посрещани от специалист биолог, който ще ги въведе в света на малко познатите ни влечуги. С какво се хранят, как се движат и къде живеят са само част от въпросите, на които ще дава отговор всяка събота от 11:30 до 13:00 часа биологът Марко Иванов.

В не малка част от обществото ни са дълбоко вкоренени погнуса и неприязън към тези своеобразни представители на живата природа. Причините са основно няколко - еволюционни, религиозни, обществени и други. Въпреки развитото ни технологично общество, влечугите продължават да ни плашат и да всяват смут при взаимните ни срещи. И всичко заради сравнително скритият им начин на живот и факта, че някои от тях могат да ни убият с едно ухапване.

Всичко това води до идеята за създаване на терариумна експозиция, където организаторите ще имат възможността да разкажат на хората подробно за влечугите.

Изложбата се организира от "Херпетоложника - ЗмиярникЪ", а курсът по "Забавна херпетология" е дело на "Херпетоложника - ЗмиярникЪ", Център за иновативно обучение "Френе" и "Щура лаборатория".

Входът на изложбата за възрастни е 3 лв., а за ученици и пенсионери - 2 лв. Еднократното посещение на допълнителния курс "Забавна херпетология" е на стойност 15 лв., а преференциалната цена на талон за целия курс, състоящ се от 6 поредни съботи / 07.10; 14.10; 21.10; 28.10; 04.11 и 11.11/ е 60 лв.

Коментари

Още от последните новини