Оранжев код за опасно време е обявен в 9 области!

Оранжев код за опасно време е обявен в 9 области! - E-Burgas.com

Оранжев код за силен вятър и сняг е в сила за 9 области, в останалата част от страната е обявен жълт код. В Бургас е в сила предупреждение от първа степен за потенциално опасно време - обилни валежи и поледици.

Днес от югозапад валежите временно ще отслабват и в много райони за кратко ще спрат, но привечер от юг отново ще се активизират. Североизточният вятър ще отслабне, ще се ориентира от северозапад и в източната половина от страната ще е умерен, по Черноморието и временно силен, прогнозират от НИМХ към БАН, цитирани от ИА “Фокус”.

Максималните температури в по-голямата част от Северна България ще са около нулата – там ще вали сняг. В южната част от страната и по Черноморието живакът ще отчете до 6-8 градуса и там снегът временно ще преминава в дъжд, и има условия за обледяване на проводници. През нощта срещу събота в по-голямата част от страната отново ще вали сняг.

Над Черноморието ще е облачно с валежи, като през деня снегът ще премине в дъжд. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат от порядъка на 6-8 градуса. Температурата на морската вода е 7 градуса. Вълнението на морето ще е 4 бала.

Над планините ще бъде облачно със снеговалежи, които през деня временно ще отслабнат, на места и ще спрат, но вечерта от юг отново ще се активизират. Ще духа умерен север-северозападен, по билата силен юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около -1 градуса, на 2000 метра – около -5 градуса.

Коментари

Още от последните новини