Опит за грабеж в златарско ателие в Бургас, продавачка е нападната с електрошок

Опит за грабеж в златарско ателие в Бургас, продавачка е нападната с електрошок - E-Burgas.com

Мъж се е опитал да обере златарско ателие в центъра на Бургас днес преди обед, около 11.25 часа, съобщи Областната дирекция на МВР в града.

Продавачката в магазинчето на ул. "Александровска" №69 не е пострадала, нито е било откраднато нещо. Тя е успяла да натисне паник бутона, въпреки че нападателят е стрелял по нея с тейзър (електрошоково оръжие) - по разкази на работещи в околни магазини. След това той избягал.

"Тя влезе при мен - защото аз съм най-близкият ѝ колега - притеснена, трепери цялата и от нея висеше стреличка - разказа Димитър Цветанов, продавач в съседния музикален магазин. - Тогава разбрах, че са се опитали да я оберат, и отидох да стоя при нея, да се успокои малко жената и сигнализирахме на спешния телефон.“

Жената била много уплашена, но добре като цяло - по преценка на мъжа, след чието обаждане на мястото дошли и спешен медицински екип, и полиция. Въпреки това тя е била откарана в лечебно заведение в Бургас.

"Самата дързост на такова престъпление не е нормална. Аз съм тук повече от 20 години и никога не е имало посегателство. Не си го обяснявам, въобще не го допускам дори. Това е много дръзко, посред бял ден, с толкова много хора" – коментира Емил Жечев, също от съседен магазин, в който продава мобилни телефони.

Срещу златарското ателие се намира магазин за дрехи.Точно в момента на нападението Яница Йорданова обслужва клиенти и не го вижда. "Абсолютно нищо не съм видяла. Бях вътре (в магазина – бел. ред.). Просто вече видях линейката. След това разбрахме от колеги, че са опитали да оберат, доколкото разбрах – с електрошок са я нападнали. Абсолютно съм шокирана. Стряскащо е за абсолютно всички", каза тя.
Проверка на БНР Бургас показа, че немалко магазинчета на "Александровска" не разполагат с паник бутони. Дали собствениците ще решат дали да сложат такива след нападението тепърва ще решат.

В района има много видеокамери, записите от които вече се преглеждат от бургаската полиция. Тя издирва извършителя и по описанието на жената.

Образувано досъдебно производство.

Коментари

Още от последните новини