Опасен участък по пътя към Малко вТърново: Неотложни мерки са необходими

Опасен участък по пътя към Малко вТърново: Неотложни мерки са необходими - E-Burgas.com

 

Шофьорите, пътуващи по пътя от Маринка към Малко Търново, трябва да бъдат изключително внимателни. Участъкът межди село Маринка и  село Крушево се намира в изключително лошо състояние, което представлява сериозна опасност както за автомобили, така и за мотоциклетисти. Пътната настилка е силно износена, с големи пропадания, които буквално вкарват автомобилите в коловози и водят до неволно отклоняване от пътя.

 

Особено тревожно е, че този маршрут е предпочитан от мотористи, а опасността за тях е още по-голяма. Тази година в района имаше тежка катастрофа с фатален изход за моторист, което допълнително подчертава необходимостта от незабавни мерки за подобряване на пътната инфраструктура.

 

Важно е да се отбележи, че този път има и международно значение, което означава, че състоянието му оставя негативно впечатление за страната ни сред чуждестранните пътници. Контрастът с турската страна на границата е поразителен — техният участък от пътя, въпреки че ежедневно по него преминават тежкотоварни камиони, е в отлично състояние. Пътят там е построен преди около 30 години, но все още е перфектно поддържан.

 

Отговорните институции трябва спешно да реагират и да предприемат мерки за рехабилитация на този опасен пътен участък, за да се предотвратят бъдещи инциденти и да се подобри безопасността на пътниците.

Коментари

Още от последните новини