ОмбудсМая скастри Димитър Николов заради проблем на бургазлия

ОмбудсМая скастри Димитър Николов заради проблем на бургазлия  - E-Burgas.com
снимка: clubz.bg /Веселин Боришев

Валентин Димитров се оплаква от "Синята зона" и детската площадка под терасата си

Писмо от омбудсмана на България получиха кмета Димитър Николов и председателя на Общински съвет - Бургас Костантин Луков. Писмото е относно жалба на бургазлията Валентин Димитров, който решил да се обърне с проблемите си лично към омбудсмана на републиката. 

Първият проблем, който Валентин Димитров поставил е свързан с паркирането в града. Той живее в к-с "Братя Миладинови", част от който преди няколко месеца стана част от зоната за платено паркиране, известна като "Синя зона". В резултат на това много автомобили търсели място за паркиране извън въпросната платена зона, включително пред неговия блок, където паркингът бързо се запълвал. Бургазлията предлага платената зона да бъде премахната изцяло или целият комплекс да стане част от нея, за да се избегнат подобни неудобни ситуации. 

Вторият проблем е свързан с детска площадка, която била разположена непосредствено под терасата на бургазлията. Според него тя не е на подходящото място и той няколко пъти писал писма към общинската администрация с молба тя да бъде преместена на друго място, но реакция не последвала. Причината е, че в хубаво време на нея се събирали по 20 деца, които вдигали силна врява и му пречели да се наспи след нощна смяна. 

Мая Манолова напомня на Димитър Николов и Константин Луков, че всички административни органи в града са длъжни да откликват на потребностите на хората. Тя препоръчва да бъде разпоредена проверка по случая и при констатиране на нарушения да се вземат съответните мерки. Омбудсманът на България очаква обратен отговор в 14-дневен срок за предприетите действия от страна на местната власт. 

Коментари

Още от последните новини