Официално: 6 жертви, 23-ма ранени от 45 пътници в автобуса ковчег

Официално: 6 жертви, 23-ма ранени от 45 пътници в автобуса ковчег - E-Burgas.com
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обяви, че жертвите от автобусната катастрофа на магистрала "Тракия" са 6, а ранените са 23.
Той благодари на Спешната медицинска помощ, която е била изключително адекватна. По думите му в момента се работи по изключително професионален начин.

"В болниците е създадена пълна организация. Екипите работят безупречно. Поддържам непрекъсната връзка с всички директори на болници, в които има постъпили пациенти. Своевременно уведомяват в какво състояние са те", заяви Ананиев.

Министърът посочи, че шофьорът на автобуса ковчег е настанен в "Софиямед", състоянието му не е тежко. Пострадалото дете при катастрофата на АМ "Тракия" веднага е закарано в "Пирогов" и е в тежко състояние – в момента го оперират, обяви на свой ред д-р Георги Гелев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ – София. Той обясни, че след като се е случила тази жестока катастрофа, на съседното платно е катастрофирал и бус.

"Шофьорът е видял катастрофата, отвлякъл си е вниманието и е катастрофирал и той. Последният наш екип спира, взима го и го хоспитализира".

"Аз работя от 24 години в "Бърза помощ" и петък винаги е бил най-трудният ден. Дали защото е петък 13-и или е просто съвпадение, но се случи нещо, което нас ни потресе. Свършихме си работата по най-правилния начин. Страданието за пострадалите ще остане, мъката за близките ще е завинаги, но все пак има и такива събития в живота", каза още д-р Гелев.

 

Коментари

Още от последните новини