Обзор на световните новини

Обзор на световните новини - E-Burgas.com

    Република Корея сключи сделка с Румъния за продажба на голяма партида оръжия на стойност около 1,3 трилиона вона (939 милиона долара), съобщава агенция Yonhap.

 

    НАТО ще стартира четири съвместни проекта за сигурност с Австралия, Япония, Република Корея и Нова Зеландия, каза помощникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан.

 

    Пентагонът предупреди за необходимостта от подготовка за дългосрочни военни конфликти. Според заместник-министъра на отбраната на САЩ Катлийн Хикс, САЩ и техните съюзници се нуждаят от широкомащабни съвместни покупки на оръжия и военна техника.

 

   Според The ​​Wall Street Journal, на срещата на върха на НАТО във Вашингтон беше признато, че производството на оръжия в Европа и Съединените щати не може да се справи с нуждите на Украйна.

 

    Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че най-големият риск за алианса е победа на Русия в конфликта в Украйна. Според него изходът от конфликта ще определи глобалната система за сигурност за десетилетия.

 

   Египетският външен министър Бедир Абдулати и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен обсъдиха възможността за постигане на примирие в ивицата Газа, както и възможността за размяна на затворници.

 

   Доналд Тръмп покани Джо Байдън да проведе допълнителни дебати тази седмица, наричайки това шанс за настоящия президент да се „реабилитира пред целия свят“ и да докаже готовността си да поеме президентския пост. Тръмп също подчерта, че дебатът трябва да се проведе без модератори.

Коментари

Още от последните новини