Общински съвет - Бургас прие дакларация за новото райониране на страната

Общински съвет - Бургас прие дакларация за новото райониране на страната - E-Burgas.com

Общински съветници  гласуваха Декларация относно несъгласието си с  предложението за новото райониране на страната. Тя бе входирана от групата на БСП и адресирана до министър председателя на Република България Бойко Борисов, министъра на Регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. В нея се казва, че ако България се раздели на 4 района и Бургас и Варна се обединят, като център стане Варна, както се предвижда във втория вариант за промяна на районирането, това ще бъде опасна промяна за града ни и за икономиката ни.

Кметът на Община Бургас Димитър Николов заяви, че подобна декларация има и него и тя е подписана от кметове на общините в Бургаска област,  на Сливен, Ямбол и Стара Загора.

Общинският съветник Живко Табаков, каза че  фокусът на вниманието  трябва да е насочен не дали Бургас ще е център на район, а кой е най-добрият вариант за страната ни. „Първо ще трябва да се види каква ще е политиката на Европейската комисия в следващите седем години. В последствие вече можем да проявим какъвто искаме шовинизъм къде да е административният център“, каза още Табаков.

С 46 гласа „За“, 0 „против“ и 1 „въздържал се“ декларацията бе приета бе приета.

Коментари

Още от последните новини