Обичате суши? Заповядайте на 18 юни в Гранд Хотел и СПА Приморец

Обичате суши? Заповядайте на 18 юни в  Гранд Хотел и СПА Приморец - E-Burgas.com

Ще отпразнуваме заедно Международния ден на този специалитет

На 18 юни Гранд Хотел и СПА Приморец отбелязва Международния ден на сушито. Специалното събитие ще предложи богата палитра изкушения  - нигири, сашими, урамаки, футомаки, хосомаки, калифорния, темпура, ичибан, вулкан. Вечерята ще бъде на блок маса, за да може всеки гост да опита разнообразни суши разновидности по свой вкус. Най-популярния специалитет от японската кухня, ще бъде сервиран в компанията на саке и зелен чай. Началният час на Международния ден на сушито в Гранд Хотел и СПА Приморец е 19:30 часа.

Въпреки популярното схващане, че основната съставка на суши е рибата, всъщност това е оризът. Той обаче, не е случаен. Използва се специален сорт - харуки. Точно той е залегнал в основата на специалитетите от японската кухня, които шеф-готвач Ивелин Кръстев и неговият екип предлагат. Те  са част от отделна карта в Средиземноморски ресторант "Салини". Международният ден на сушито е чудесен повод тези кулинарни шедьоври да излязат на преден план и да покажат нагледно и вкусово, защо японската кухня е една от най-обичаните по света днес.

Всъщност, за първи път терминът "суши" се появява в китайски речник от II век. Японците означавали с него техниката за консервиране на риба, която включвала сол и увиване в ориз. Фактът, че Япония е най-благодатна именно откъм отглеждане на тази култура и богатството морски деликатеси, довел до развитието на местната кухня именно въз основа на тези продукти. Днес, суши е световна традиция – минималистична, изящна, изпълнена с вкусове, пресни съставки, полезности. Открийте я на Международния ден на най-обичания специалитет от страната на изгряващото слънце – на 18 юни в Гранд Хотел и СПА Приморец.

Събитието е с куверт: 34.00 лева на човек.

За повече информация и резервации:

+359 877 850 001 | [email protected]

Коментари

Още от последните новини