Няма страшно: Спадът на чужди туристи ще е само 2%

Няма страшно: Спадът на чужди туристи ще е само 2% - E-Burgas.com

Бройките на нощувките бележат ръст

Спад от около 2 процента на чуждестранните туристи очаква Министерството на туризма, но за сметка на това има повишение на заявените бройки нощувки. Това обяви ресорният министър Николина Ангелкова преди откриването на изложението "Уикенд туризъм" в Русе, пише БНР.

Министър Ангелкова обясни, че този спад на туристите е установен на база на предварителните записвания и е възможно да бъде компенсиран с резервации в последния момент.

,,Усилията на министерството и на правителството са насочени към подобряване на пътната свързаност в Северна България, тъй като румънските туристи се увеличават, а инфраструктурата не отговаря на този пътнически поток'', сподели Ангелкова.

,,Румъния е на първо място като ключов пазар за България по отношение на цифрите, които имаме в последната година. За миналата година те са на първо място, както казах, над един милион и триста хиляди румънци са посетили страната от общо 9 милиона и 200 хиляди за миналата година, един милион и триста са били само от Румъния'', допълни тя, цитирана от БНР.

Коментари

Още от последните новини