Няма да бутат стадион "Лазур", но има уловка

Няма да бутат стадион

Според Красен Кралев това няма как да стане, докато ГЕРБ е на власт в Бургас

Спортният министър Красен Кралев гарантира в студиото на Sportal TV, че на мястото на стадион “Спартак” във Варна и стадион “Лазур” в Бургас няма да се строи. Според ръководния фактор съвсем скоро казусът с дома на “соколите” ще има положителна развръзка. Кралев обяви, че докато ГЕРБ е на власт в Бургас, няма как спортното съоръжение да бъде разрушено. Бившият шеф в Черно море изрази мнение, че в момента въпросът с изграждането на нов национален стадион не е належащ.

“Мисля, че скоро ще има позитивно решение на ситуацията със стадион “Спартак”. Ние ще съдействаме да се възстанови тревното покритие, съблекалните и всичко нужно, за да може отборът да се завърне у дома. И двете правителства на г-н Борисов работят интензивно за футбола - нещо, което не се е случвало преди. В този ред на мисли, докато ГЕРБ е на власт в Бургас, няма как да бъде разрушен стадион “Лазур”, увери Кралев.

“Аз съм на мнение, че първо трябва да си оправим спортната инфраструктура. Не казвам, че не трябва да имаме национален стадион, но и не вярвам, че ако сега инвестираме 100 милиона, ще повишим резултатите си. Обмисляме вариант с покриване на трибуните. В момента работим върху проекта, смятаме какво ни е необходимо и се борим, за да получим финансиране”, допълни още министърът, който сподели очакванията си, че до година-две стадион “Варна” трябва да бъде готов.

Коментари

Още от последните новини