Нужни са 60 млн. лв. за ремонт на мостове и пътища у нас

Нужни са 60 млн. лв. за ремонт на мостове и пътища у нас - E-Burgas.com

В момента се изпълняват договори за ремонти на виадукти, мостови съоръжения и тунели за 143 млн. лв. Необходими са и 60 млн. лв. за ремонт на всички мостове по републиканската пътна мрежа.

ова каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова за предаването "Офанзива" по Канал 3. По отношение на ремонтите на виадуктите и тунелите тя посочи, че това са сложи съоръжения, които изискват както време, така и средства. Министър Аврамова припомни,че всички са обследвани и имат техническа експертиза.

През 2019 година продължава ремонтът на тунел Витиня в тръбата за София. Виадуктът преди тунела е ремонтиран и готов, но движението все още няма да бъде пуснато заради безопасността на пътуващите. Няма да рискуваме да пуснем движението там, където техническата експертиза е показала, че има проблем с конструкция, подчерта регионалният министър.

Министър Аврамова коментира и големите пътни проекти в страната. Януари месец е срокът, в който ще се подават оферти за участъка от Мездра до Ботевград. Ако няма обжалване на процедурите, 2019 година може да стартира реалното строителство. Аврамова припомни, че отпуснатите от правителството 1,350 млрд. лв. осигуряват изграждането на 134 км от автомагистрала "Хемус" от Боаза до разклона за Велико Търново. В момента се строят участъците от Ябланица до Боаза и от п.в. "Буховци" до п.в. "Белокопитово", а цялата магистрала "Хемус" има изградени 170 км.

Коментари

Още от последните новини