Новозаразените с ковид паднаха под 2000, починалите са 31

Новозаразените с ковид паднаха под 2000, починалите са 31 - E-Burgas.com

Предвид отчетената благоприятна тенденция в развитието на епидемичната ситуация в страната от списъка на държавите по цветови зони от днес отпада тъмночервената зона.

Според броя на заетите интензивни легла в страната единствено 3-и регион остава в жълтата зона, всички останали вече са на етап едно. По последни данни 2744 души са в болница, като в интензивни отделения са 365 пациенти.

1920 са новите случаи на коронавирус у нас за изминалия ден при направени над 16500 теста. Излекувани са 3776 души, а са починали 31.

От днес посетителите на обекти с обществено значение не трябва да представят зелен сертификат, съобщават от здравното министерство.

Това е стъпка в плана за отслабване на противоепидемичните мерки предвид положителната тенденция за разпространение на коронавируса у нас. Отпада също ограничението за брой деца в група при провеждане на групови занятия.

Свързани статии
38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас 3,5% са положителните ковид проби у нас Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Нови 121 човека са новозаразени с ковид Новият омикрон вече е у нас 80 души са новозаразените с ковид у нас COVID-19: Излекуваните са повече от новозаразените Пет са новозаразените с ковид в Бургаско, нито една жертва в страната
Тагове
ковид
Коментари

Още от последните новини