Новото спортно бижу на Айтос ще е готово преди Коледа (снимки)

Новото спортно бижу на Айтос ще е готово преди Коледа (снимки)  - E-Burgas.com
снимки: Народен приятел

Ремонтните дейности в напълно обновената спортна зала "Аетос" в Айтос текат с пълна сила. Очаква се новото спортно бижу на града да бъде готово преди Коледа. 

В момента на терен работят близо 50 работници. Върху излетите основи на разширението е напълно изградена зоната със зрителските места. Спортното съоржение е солидно разширено и в северна посока, където пък е изградена нова зала за тренировки, с нови съблекални и санитарни възли. Приключила е и работата по оформянето на съвременен архитектурен образ на залата, с прилаганите на мерки за енергийна ефективност и мрамор върху фасадите.

Пристигнали са и двата тепихи за борба, лицензирани от Международната федерация по борба с размери 12/12 м. Доставени са и 235 дюшека за спортна акробатика и художествена гимнастика. Те ще се подреждат един до друг, когато в залата акробатите имат състезание, обасни техническият ръководител. Залата е вече напълно затворена, поставени са огромните специални стъкла на гърба на зоната за зрители.

Проектът за реновация на спортната зала е отпреди пет години. От тогава Община Айтос кандидатства по донорски програми за финансиране. През м.г. проектът беше допълнен с разширенията, а през декември 2018 г., с Постановление на МС бяха осигурени средства за генералния ремонт. Тогава МС взе решение по бюджета на Община Айтос да бъдат отпуснати общо 2 070 000 лв - 1 450 000 лв за спортната зала и 620 000 лв за реконструкцията и рехабилитацията на улични настилки в с. Черна могила, с. Черноград, с. Тополица.

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини