Нови успехи на младите бургаски математици, този път в Индонезия

Нови успехи на младите бургаски математици, този път в Индонезия - E-Burgas.com

От 9 до 13 ноември 2016 г. в Tangerang City, Indonesia, за 13-ти път се проведе надпреварата International Mathematics and Science Olympiad (IMSO 2016).

За първи път в този форум взеха участие ученици от България - възпитаници на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" - Бургас. Това са Цветелина Илиева, Михаела Костадинова, Иванина Кошничарова и Стефан Стратев, с ръководител Динко Раднев. Четиримата математици от 6-ти клас се представиха отлично, като се завърнаха в България с два бронзови медала - на Цветелина и Михаела - и две награди Merit (награда за 4-то място) - на Иванина и Стефан. Постижението е още по-ценно поради това, че децата трябваше да работят изцяло на английски език, който е роден за голяма част от участниците.

За престижа на състезанието красноречиво говори фактът, че то бе под патронажа на Президента на Индонезия г-н Джоко Видодо, който участва лично в двете церемонии - по Откриване и Закриване на IMSO 2016.

Самото състезание е индивидуално. Провежда се в два дни, в три различни математически надпревари - Mathematics Short Answer, Mathematics Essay и Mathematics Exploration. След това се прави класиране във всяка дисциплина, а накрая - общо класиране.

Ръководството на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" - Бургас изказва благодарност на своите ученици и техните родители, на учителите им по математика Юлия Хараламбиева и Мирослава Георгиева.

Община Бургас се присъединява към пожеланията за нови успехи на младите ни математици!

Коментари