Невероятна програма и много емоции очакват публиката на откриването „Купа Бургас 2022“

Невероятна програма и много емоции очакват публиката на откриването „Купа Бургас 2022“  - E-Burgas.com

Истински празник очаква любителите на конния спорт и посетителите на базата в парк „Езеро“ в петък (12 август), когато е и официалното откриване на „Купа Бургас 2022“. То е с начален час 19:30 ч на конната база, а сред официалните гости ще бъдат кметът на община Бургас Димитър Николов, неговите заместници, дейни общински съветници и др. Преди него обаче, от 19:00 ч публиката ще се наслади на майсторските изпълнения на детската школа на КСТ „Бургас 1975“. Водещ на събитието е Илия Михов.

В съботния ден също е предвидена интересна програма. От 19:00 ч зрителите ще видят уникална демонстрация на карате клуб „Цанев“ – клон Бургас. Организаторите подчертават, че метеорологичните прогнози няма да попречат на провеждането на предвидената програма на „Купа Бургас 2022“ и тя ще се случи. В най-лошия случай ще бъде с отложен час.

Освен че ще се насладят на визията и уменията на най-елитните коне и опитни състезатели у нас публиката ще се потопи в невероятната атмосфера, която ще се създаде на 12-ти и 13-ти август, когато е и кулминацията на турнира. Бургазлии и гостите на града отново ще видят и най-атрактивния паркур с коне и автомобили  - „Jump & Drive“, който ще подгрее присъстващите непосредствено преди определянето на носителя на „Купа Бургас 2022“. Припомняме, че състезанието предлага нощни паркури на осветление и това допълнително повишава емоциите в Морската градина.

В двата най-интересни дни, в най-майсторските паркури, ще се включат около 130 от най-елитните коне у нас, а техни партньори в преодоляването на препятствията ще бъдат около 90 от най-добрите ездачи в България.

За първи път турнирът има и социална инициатива, която е свързана с децата от ЦДГ „Надежда“ и предоставя възможността за разходка с пони около конната база в Морската градина.

Свързани статии
Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас Първата рожба на конната база - Мона Лиза, се завръща у дома за „Купа Бургас 2022“ Георги Базотев: Конният спорт премахва колебанията, прави децата решителни Атрактивни тренировки с най-елитните коне у нас привличат бургазлии към конната база
Тагове
конен спорт купа бургас
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Невероятна програма и много емоции очакват публиката на откриването „Купа Бургас 2022“  - E-Burgas.com

Регата 24 Май