Несрин Узун: Нямам отношения с Митьо Очите и не ме притесняват обвинения, свързани с укривателство

Несрин Узун: Нямам отношения с Митьо Очите и не ме притесняват обвинения, свързани с укривателство - E-Burgas.com

Не познавам Димитър Желязков - Очите, нямам отношения с него и не ме притесняват обвинения , свързани с укривателство. Това каза екс депутатът Несрин Узун пред журналисти преди минути в Бургас. По думите му е чиста случайност пребиваването на зам.председателя на ОбС- Бургас Бенчо Бенчев и Митьо Очите в един хотел. Той отхвърли твърденията, появили се малко след задържането им, да са деляли обща стая в хотел "Рамада", нещо повече Узун подчерта, че дори е бил в друг хотел, в друг квартал. Бенчо Бенчев, с който били добри приятели и бизнес партньори го помолил да се обади и запази три стаи, тъй като знаел турски език. Бенчев предприел пътуване до  южната ни съседка по здравословни причини. При пристигането си се настанил, а поосле вечеряли, обясни Узун. След вечеря и за да не хваща такси той закарал Бенчев до хотела. Така попаднали на ареста на Димитър Желязков. 

"Оказвам и ще оказвам съдействие както на турските, така и на българските власти. Само искам да уточня, че ние не бяхме арестувани, а бяхме помолени от турските власти да дадем обяснения и тъй като аз говоря турски ме помолиха да съдействам с превода. А в България ни обясниха, че 24 часовият арест се налага за изясняване съпричастността по номер на дело... След като дадохме обяснения ни освободиха", каза още Узун.

На въпрос дали се познава с Димитър Желязков, той отвърна с контра въпрос, в който попита: А вие познавате ли го? Страх ли ви е от него? "Да, познавам Димитър Желязков, но и на вас ви е познат. Нямам каквито и да е отношения с него, а това че имаме апартаменти в една и съща сграда нищо не означава! Аз съм инвеститор в тази кооперация и като такъв си оставих един апартамент в нея за семейството. Към момента обаче давам апартамента под наем", допълни екс депутатът.

 

Коментари

Още от последните новини